Axla ansvar för landet, när man inte kan hålla rätt på sitt tågkort?

IngressGång på gång hör vi om politiker som så fort man får chansen dricker och äter gott på andras bekostnad, i Staffanstorp kallade man t om beteendet för “skånska traditioner” härom året. Samma individer tjänar oftast väldigt bra, ändå klarar man inte hålla fingrarna borta från kakburken. Nu visar det sig att minst två riksdagsledamöter hamnat i blåsväder, även om det egentligen är tilltron till politiker generellt som är på fallrepet. Likt andra regelverk (ex. bostäder) borde dessa känna att de passerar en moralisk gräns när de inte betalar ur egen portmonnä, det faktum att de inte gör det borde få väljare att fundera.

-Självklart har jag gjort fel, självklart ska jag betala tillbaka
Hur många gånger har vi inte hört de bevingade orden? Om det nu är så självklart, hur kommer det sig då att man uppträder bedrägligt? Om det nu handlar om fel som inte är självklara, borde man snarare inte ta strid för sin person, position och heder? När man därför lägger sig helt platt, och istället försöker bagatellisera att det endast handlat om en “macka”, “vin” kan man undra om de egentligen förstår problemet? Det är inte att mackan kostat under hundralappen, det är att man uppenbart tar sig rättigheter och missbrukar sin ställning.

En återbetalning löser inte problemet
Uppenbart tycks man även tro att en återbetalning löser problemet, det gör det sannolikt inte. Hade man betraktat det hela som ett pokerspel, är dessa hundralappar eller tusenlappar i utebliven skatt värd sin vikt i guld; när de så uppenbart synar folkvaldas (bristande) karaktär. Kanske borde t om skatteverket neka dem denna insättning, eftersom skattebetalarna redan fått hårdvaluta för dessa uteblivna intäkter.

Vilka vi inte ska kryssa på valsedeln
Rimligen borde alla valberättigade fundera två gånger vem man egentligen väljer att kryssa på valsedeln, som vi skrev i en annan artikel kan det finnas mycket god fog att titta längst ner på röstsedlarna. Ser man att personer har yrkestitlar som tyder på kunnande kanske man bör överväga att sätta sitt kryss på dessa individer. Uppenbart borde alla engagerade väljare en dag som denna veta vilka vi inte bör kryssa.

Är det rimligt att tro att någon som inte ens kan sköta sitt bonuskort eller förhålla sig till riksdagens regler bör axla ansvaret för landet? Vi är nog många som är oerhört trötta på denna typ av beteende, förhoppningsvis kan man nu förstora texten på riksdagens interna regler så även de blindaste av hönor kan finna sitt korn.

Gång på gång hör vi om politiker som så fort man får chansen dricker och äter gott på andras bekostnad, i Staffanstorp kallade man t om beteendet för “skånska traditioner” härom året. Samma individer tjänar oftast väldigt bra, ändå klarar man inte hålla fingrarna borta från kakburken. Nu visar det sig att minst två riksdagsledamöter hamnat…

5 kommentarer

Kommentera utan Facebook