Inför 7-8 års fängelse för den som ger sig på folkvalda politiker

IngressDagens utveckling är oerhört skrämmande, det är inte med attentat vi ska argumentera; det är i sak. Som demokrater kan vi aldrig acceptera att det finns de som med våld och hot sätter sig över hur folket röstar, därför måste vi alla visa vår avsky och reagera när folkvalda oavsett politisk hemvist utsätts för politiska attentat. Det är av största vikt att politiska motståndare som Stefan Löfven (S), Anna Kinberg-Batra (M) och Jonas Sjöstedt (V) med kraft fördömer hur fel dagens utveckling och attentat är. Vi behöver en fullständig enhet eftersom även de kan drabbas nästa gång, vi behöver därför ha kännbara straff för de som begår politiska attentat. När vi dessutom haft två politikermord, och mängder av olika attentat måste ett samhälle som värnar sin demokrati agera. 

Börja på 7-8 år i fängelse (efter obligatorisk straffrabatt) för den som med våld ger sig på en folkvald eller dennes bostad, barn, familj etc. dvs. sätter sig över demokratin. Det är lika viktigt oavsett om det är landets statsminister, utrikesminister, vänsterpartiets partiledare eller sverigedemokraternas partiledare som drabbas. Den som väljer att legitimera tårtkastning, våld, trakasserier är inte längre demokrat punkt! Därför är det även helt horribelt att SVT gjorde ett program där man intevjuade den kvinna som tårtade Åkesson, den typen av plattform hade hon absolut inte förtjänat. Det är snarare problematiskt att vederbörande redan befinner sig på fri fot, och att den här typen av attentat har hög acceptans i samhället. 

Tyvärr håller vi på att tappa fäste kring begreppet demokrati, vilket ex. blev tydligt när svenska krönikörer menade på att demokratin misslyckades när Le Pen gick till andra valomgången. Uppenbart förstår de inte betydelsen av begreppen demokrati eller folkvald. Det var inte demokratin som misslyckades, det var andra partier som missade att vara relevanta; kan folk rösta på fria kandidater som ställer upp har man demokrati. Således har personer som utmålar Sverigedemokraterna som anti-demokrater en mycket tveksam syn på demokrati, eftersom partiet har demokratiska internval som andra partier; och kandiderar likt andra partier. Snarare har de en annan syn på migration, vilket knappast kan kopplas till att de skulle sätta sig över begreppet “folk-styre” (dvs. översättningen av demokrati). Det är inte Herr Åkesson som hotar demokratin, det är personen som äggar hans hus; och personen som oavsett politisk hemvist inte reagerar att det här är oerhört allvarligt för vårt land.

“The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.”

Edmund Burke

Dagens utveckling är oerhört skrämmande, det är inte med attentat vi ska argumentera; det är i sak. Som demokrater kan vi aldrig acceptera att det finns de som med våld och hot sätter sig över hur folket röstar, därför måste vi alla visa vår avsky och reagera när folkvalda oavsett politisk hemvist utsätts för politiska…

Kommentarer

Kommentera utan Facebook